En muista mistä kuulin, jotta Chalmersilla on Härrydassa pari järvenrantamökkiä, mutta siitä se ajatus sitten lähti.
Sekalaisten vaiheiden jälkeen saimme kasaan noin 30 innokasta mökkeilijää ja päätimme Leenan kanssa laittaa nimet alle vuokrasopimukseen. Vuokrasimme mökeistä pienemmän eli Sportstuganin. Se oli tarkoitettu kolmellekymmenelle henkilölle majapaikkojensa ja keittiövarusteidensa osalta.
Vuokraamisen jälkeen luimme ihmeissämme mökin vuokraehtoja. En tiedä mitä pahuutta mökillä on yli neljäkymmenvuotisen historiansa aikana tapahtunut, mutta säännöissä oli kyllä erittäin pikkutarkasti kerrottu mitä mökillä EI saa tehdä. Lisäksi kaikelle pahuudelle oli olemassa hinta. Esimerkiksi makuukamariin palamaan jätetyllä lampulle oli langetettu 50 kruunun uhkasakko väärässä asennossa olevaa katkaisijaa kohti. Samoin, jos joku erehtyisi nukkumaan saunarakennuksessa, on 2000 kruunun huomautus tuleva jokaista silmänsä ummistavaa kohti. Saunominen oli kielletty voimakkaassa humalassa, ja vaikka humalatila ei voimakkaaksi olisi yltynytkään yhteentoista mennessä, piti saunominen loppua. Liekö jonkun tutkimuksen tulos, että mökkireissulla kello yhdentoista jälkeen saunominen muuttuu vaaralliseksi pelkän sisäänhengitysilman alkoholipitoisuuden vuoksi. Vai liekö syynä, että silloin on Suomessa puoli yö, joka on aina jonkinlainen yön rajapyykki. Säännöt piti myös lukea 500 kruunun sakon takia. Lisäksi, jos esimerkiksi yksi tulisijojen savupelleistä olisi jäänyt auki, olisi lompsa laihtunut 250 kruunun verran.
Saunomisen aikana oli myös koko ajan oltava saunavahti, jonka oli tietenkin oltava raivo raittiina. Ja aina kun joku pulahti avantoon, täytyi löytyä kaksi selvää vahtijaa lisää. Myös ajokykyinen ihminen oli koko mökkireissun löydyttävä. Jos näin ei olisi ollut, olisi siitäkin huomautettu 2000 kruunun räpsyllä.
Näillä eväillä lähdimme sitten mökille. Koska halusimme noudattaa sääntöjä sanatarkasti, meillä täytyi siis olla vähintään 6 selvää ihmistä (2 mökkivastaavaa, autokuski, saunavahti ja 2 avantovahtia) kontrolloimassa muita. Näin ollen halusimme, ettei kenellekään tule paha mieli selvinpäin olemisesta ja varmistimme ettei kellään mökille haluavalla ole lainkaan alkoholia ja säännöistä pidimme kaikille pikku pistarit. Muutenhan emme olisi voineet olla varmoja siitä, että kaikki menee sääntöjen mukaan.
Koska kaikki eivät mahtuneet civikkiin, tuli suurin osa porukasta mökille taksilla. Minullakin oli vaikeuksia löytää perille navigaattorin avulla, mutta kyllä ammattiautoilijat kuitenkin vetivät pohjat paperikarttojensa kanssa. Viimeisenä kaupungista lähtenyt taksi oli ensimmäisenä mökillä ja hintahaitari saman taksiyhtiön kuljetuksilla vaihteli vajaasta 400 kruunusta yli 500 kruunuun. Reilun kaupan taksikyytiä.
Mökkiteillä oli muuten pari kolme senttiä lunta ja civikin kesärenkaissa urasyvyys saman verran milleinä. Se on selkeä lupaus seikkailusta. Ojien välissä kuitenkin pysyttiin.
Kuten kuvista voi päätellä, hauskaa voi pitää selvinkin päin ja elämä on parasta huumetta. Mökin vuokrausta voin suositella kaikille. Hinta oli 1200 kruunua yö ja takuumaksu 2000 kruunua. Ajoissa pitää vain olla asialla. Esimerkiksi enää pari viikkoa sitten ei ollut yhtäkään kesäviikonloppua vapaana. Muistakaa valokatkaisijat.
-Jaakko
Ps. Tämä oli minun versioni tapahtumien kulusta. Huomattavasti informatiivisempi pläjäys samoista asioista löytyy Lotan blogista: http://lottaliina.blogspot.com/2009/03/stugahelgen.html
tiistai 24. maaliskuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti