Tyttöjen mahtavasta päähänpistosta saimme nauttia erittäin kattavan lauantaibrunssin ystävänpäivänä. Paikaksi oli valittu Åvägenin opiskelijakämppien yhteiskeittiö, jonka isolta terassilta, muuten pisimmät saattavat nähdä Ullevin stadionin nurmikolle asti. Keittiö voi olla kovalla käytöllä juhannuksen tienoilla.
Brunssin idea oli, jotta sisäänpääsylippuna keittiöön kaikkien piti tuoda pullo kuplajuomaa ja lisäksi jotakin syötävää. Tavoite täyttyi hyvin enkä usko, että kenenkään tarvitsi lähteä brunssilta nakkikopin kautta matkaansa jatkamaan.
Tarjolla oli kaikkea pestopastasalaatista kääretortun kautta mansikoihin. Niin ja kuten todettu, myös kurikkalaasta, omin jaloon tehtyä kropsua oli kipollinen. Joku ranskalainen tyttö yritti luultavasti vahingossa astua varpailleni, kun oli tehnyt jotakin hyvin vastaavaa hänen kotikaupunkinsa perinneherkkua. (Näin meidän kesken voin todeta, jotta se oli aivan pirun paljon parempaa kuin mun tekemät roiskeläpät.)
Yritin syödä hänen täyteläistä, mutta silti sisältäkin kypsää vuokaherkkua niin paljon kuin mahdollista, jotta hänelle ei vahingossakaan tulisi paha mieli siitä, että kurikkalaanen eväs loppuu ennen patonkimaan herkkua. Ranskahan tunnetaan pitkien perinteiden kulinaristisesta gastronomiasta, mutta ainakin minulle tuli hieman yllätyksenä, että juuri perinteisimmät syötävät ja vaalituimmat resptit ovat kopioitu Kurikan kropsukievareista, kenties itse hirvi-Heikin vaimolta.
Odottelen innolla, koska Karijoen susiluolan nuolenpääkirjoituksista tulkitaan, että jo muinaiset karijokilaaset ovat popsineet perunasta veisteltyjä ja puhvelin rasvassa uppopaistettuja suikaleita. Näin vedettäisiin pohja pois myös toiselta kuuluisalta baskeripäiden herkulta.
Sahatakseni oman oksani, muistin juuri, että itseasiassa ranskanperuna taisi ollakin englantilainen keksintö? Oli tai ei. Mutta jos on, niin susiluolallahan on mahdollisuus koko Euroopan ruokavallankumoukseen. Jos minulta kysytään, niin nyt olisi loistava aika ostaa Karijoen keskustan kaikki vapaana olevat liikehuoneistot ja aloittaa varmuuden vuoksi myös muutama uusi hotelli- ja ravintolarakennusprojekti. Tarjolla on juuri nyt hyvää ja edullista työvoimaa ja ennenkaikkea, kun massaturismi alkaa, karijoenperunan (ent. ranskanperuna) alkulähteillä pitää olla rasvakeittimet kuumana.
-Jaakko
Ps. Lähes naapuripitäjässä eli Kaskisissa olisi muuten pirun hyvä ja massaturismin vaatimukset täyttävä rasvakeitinaihio pian käyttämättömänä.
maanantai 16. helmikuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Enkö ymmärtänyt lukemaani, vai rönsyilikö juttu hivenen ystävänpäiväbrunssista? ;)
Joskushan se mielikuvitus vauhkoontuu mullakin. On vaikea pitää kaikki se kuola suussa ja yrittää olla katsomatta silmälappujen läpi.
-Jaakko
Lähetä kommentti