sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Valborg i Göteborg

Ennakkotiedoista poiketen saimme olla koko vapun vielä täällä. Hyvällä tuurilla saimme pitää vielä kämpänkin viikonlopun yli ilman mitään lisäkustannuksia. Laivaliputkin siirtyivät huomiselle ihan vain netin yli ilmaiseksi.

Vappu oli täällä tosi aurinkoinen, eikä nenänpään punoitus johdu pelkästään vapun nestetasapainoilusta.

Aattona olimme Leenan yliopiston vappujuhlassa Trädgårds Föreningenillä. Ohjelmassa oli omien piknik-eväiden syönnin ohessa kuorolaulua ja puheita. Aika aikuinen aloitus Vapulle.

Nikon kainalossa oli ihanaa.

Illansuussa olimme muutaman muun ihmisen kanssa katsomassa Chalmersin CORTEGEä. Kyse oli vappukulkueesta, jossa pääasiassa kuorma-autojen lavoille oli rakennettu ihmisiä hauskuuttamaan erilaisia performansseja, joiden inspiraation lähteinä olivat vuoden aikana olleet uutiset. Lavoilla esitettiin näyttävien rekvisiittojen kera oma versio esimerkiksi Obaman valtaannoususta, Volvon potkuista ja Islannin talousahdingosta.

Innostuttiin siinä ihan sitten yhteispotrettiin vapun kunniaksi. On se suloosta.

Kulkueen nähtyämme siirryimme Slottskogeniin. Sinne sytytettiin isoo kokko valporin kunniaksi. Sitkeimmät jatkoivat siitä sitten vielä Chalmerssille Festu-bileisiin pomppimaan pomppulinnaan. Me hoipertelimme kotia kohti.

Dj Lode loihti meille musakkia aina Neon 2:sta tuttuun banjo-biisiin asti.

Vapun päivä alkoi kohtuullisen aikaisin piknikillä tismalleen samassa paikassa, mistä olimme 12 tuntia ennemmin kotiin lähteneet. Aurinko lelli.

Iltaan asti oltiin taas liikkeellä. Auringön laskua katselimme Joonaksen kämpän läheltä. Aika velikultia.

Lauantain ratoksi olimme suunnitelleet retkeä hieman Göteborgin eteläpuolella olevaan linnaan. Niin kuitenkin kävi, että uutta autoaan innokkaasti tutkinut teekkari, oli unohtanut pari mitättömän kokoista sisävaloa päälle ja akku oli tyhjentynyt kolmessa päivässä. Takuuhommia. Emme jääneet kuitenkaan neuvottomaksi ja päädyimme paikallisjunalla Kungsbackaan. Idyllinen pikkukylä Göteborgista noin 40 kilsaa etelään. Pieni joenluru halkoo kaupungin puutalokeskustaa ja jenkkiautot sulatteli toista takapyöräänsä torin kestopäällysteeseen. Siinähän se päivä meni jokirannas istuskelles ja teetä juodes.

Minkä takia jäätelöä pitää tuoda Italiasta asti tänne? Eikö sitä nyt lähempääkin torikioskiin saisi? Oma jäätelökone olis pirun siisti. Olis aina lähijäätelöä tarjolla.

Niko miettii ilmeisesti, että kumpiko on ollut kauemmin pilutta, tämä Kungsbackalainen lastenvaateliike vai Niko itse. Liike oli saanut myös vastenvaateketju-MOLO:n edustuksen. Taitaa olla suomalaislähtöinen koiranleuka tämänkin liikkeen taustajoukoissa.

-Jaakko

Ps. Tämä oli sadas kirjoitus blogiin. Tähän on erittäin hyvä lopettaa. Nyt siivoamaan, pakkaamaan ja ostamaan seuraavalle asukkaalle kuoharipullot jääkaappiin. Näinhän meillekin oli tehty. Täällä Jaakko Mellankornik, Göteborg, Ruotsi.

2 kommenttia:

Jenny kirjoitti...

Kiva blogi on ollut! Hyvää kotimatkaa ja työniloa..!

t. Jokaisen kirjoituksen lukenut

Maiju kirjoitti...

Täälä toinen innokas blogin lukija toivottelee turvalliset kotimatkat teille! Kiitos päivien piristyksistä:)!